RKC Waalwijk thuis met 1-3 onderuit tegen FC Volendam

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

WAALWIJK – Het was aftasten geblazen voor beide teams in het eerste deel van de wedstrijd. Echte grote kansen bleven uit en de 0-0 tussenstand stond lang op het scorebord. Toch was het RKC Waalwijk dat op voorsprong kwam in eigen huis. In de 38ste minuut ontving aanvaller Dylan Seys de bal van Gigli Ndefe. Eerstgenoemde draaide naar binnen en creëerde hiermee ruimte voor een poging richting het vijandelijke doel. Met een fraaie uithaal in de bovenhoek liet hij het thuispubliek juichen (1-0). Na de 1-0 werden de Volendammers feller en ontstond er meer dreiging voor het doel van Vaessen. RKC Waalwijk hield stand en zocht met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

Dylan Seys viert zijn openingstreffer voor RKC. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Strafschop
Chovanie Amatkarijo was de speler op wiens naam de eerste kans van de tweede helft genoteerd kon worden. De aanvaller wist de mogelijkheid niet te verzilveren. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak en kwam Volendam op gelijke hoogte dankzij Kees Kwakman. Enkele minuten later leek de uitploeg opnieuw te mogen juichen. Scheidsrechter Vermeire zag een overtreding van Henrico Drost op Kwakman en gaf een strafschop. Joey Veerman verscheen achter de bal, maar doelman Vaessen dook vastberaden de rechterhoek in en zorgde ervoor dat de score niet werd uitgebreid.

Kees Kwakman verschalkt de doelman van RKC en schiet zo de gelijkmaker binnen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Enzo Stroo
Even leek ons RKC zich naar een voorsprong terug te knoppen, maar het waren de mannen van Misha Salden die wisten te scoren. Enzo Stroo draaide op de rand van de zestien en schreef met een fraai afstandsschot de 1-2 op zijn naam. De Geelblauwen bleven het proberen en kregen nog enkele kansen wat niet resulteerde in de gelijkmaker. Sterker nog, het was Enzo Stroo die met zijn tweede van de avond in de 86e minuut het Waalwijkse publiek verder in mineur bracht (1-3).