Brabants gezin deelnemer aan RTL 4 programma “Helemaal het einde”

0
De familie Beerens uit Geertruidenberg (R) doet mee aan het tweede seizoen "Helemaal het Einde". Foto: RTL

GEERTRUIDENBERG – Het gezin Beerens uit Geertruidenberg doet mee aan het tweede seizoen van de populaire RTL 4 serie “Helemaal het einde” Jessica (32), Jasper (36), de tweeling Floor en Britt (7) en Joep (4) willen heel graag de dagelijkse sleur achter zich laten en verheugen zich op een leven waarin het gezin meer centraal staat. Ook hoopt vader Jasper die betonvlechter is, zijn passie voor muziek uit te kunnen leven op Kaapverdië.

Spelregels
De spelregels in Kaapverdië zijn hetzelfde als die in Chili: ieder gezin krijgt een stuk grond, een startkapitaal en één jaar de tijd om een nieuw bestaan op te bouwen. Maar er zijn ook verschillen. Zo verblijven de gezinnen niet in houten huisjes, maar in safaritenten en heerst in Kaapverdië een tropisch klimaat. Ook de afstand tussen de huisvesting van de gezinnen is veel kleiner, waardoor er waarschijnlijk veel onderling contact zal zijn.

Klein formaat eiland
De gezinnen wonen het komende jaar op het eiland São Vicente, dat bekend staat om de gezellige sfeer, de muziek, de architectuur en het bruisende nachtleven. Het kleine eiland heeft een tropisch savanneklimaat en een bergachtig landschap. Tussen het vulkanische gebergte en de gele duinlandschappen valt weinig groen te ontdekken. Ondanks het kleine formaat van het eiland heeft het wel een eigen vliegveld en een grote haven. Ook aan stranden en lokale lekkernijen is geen gebrek. Genoeg mogelijkheden dus voor de gezinnen om voor brood op de plank te zorgen.

Vanaf maandag 8 januari is bij RTL 4 een jaar lang te zien hoe het de families vergaat in hun nieuwe leven.