Arrestatie na aantreffen illegaal vuurwerk en drugs

0
Foto: Politie

OUDHEUSDEN/DRUNEN – We hielden donderdag 21 december in een woning in Oudheusden onder verzet een verdachte aan in verband met het aantreffen van illegaal vuurwerk en drugs. Het vuurwerk en de drugs werden gevonden in een garagebox in Drunen. Ook in een bedrijfspand in Aalburg troffen we spullen aan voor het inrichten van een hennepkwekerij.

Onderzoek
De politie in Heusden startte deze week direct een onderzoek na binnengekomen informatie dat een inwoner van Oudheusden mogelijk illegaal vuurwerk in zijn bezit zou hebben. Hij is vanuit het verleden ook bekend met de handel hierin. Dat resulteerde donderdag in doorzoekingen van vijf locaties in Drunen, Oudheusden, Aalst en Aalburg. In een garagebox in Drunen werden twee mortierbommen, een kilo gedroogde henneptoppen en diverse materialen voor het inrichten van een hennepkwekerij gevonden.

Foto: Politie

Aalburg
In een bedrijfspand aan de Perzikstraat in Aalburg werden tijdens de doorzoeking eveneens spullen voor het telen van hennep aangetroffen. De verdachte werd in zijn woning in Oudheusden aangehouden rond 16.00 uur die middag. Hij verzette zich behoorlijk hierbij. Er ontstond in de woning een worsteling tussen de verdachte en de agenten. Hierbij gooide hij een brandende sigarettenpeuk in het gezicht van een agent. Er werd pepperspray gebruikt bij de arrestatie. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Gedeeltelijk gesloten
Het bedrijfspand in Aalburg was reeds gedeeltelijk gesloten door de gemeente in verband met eerdere drugsgerelateerde feiten. Naar aanleiding van het aantreffen van de spullen voor de inrichting van een hennepkwekerij wordt wederom een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Op basis hiervan kan opnieuw gekeken worden naar de sluitingsmogelijkheden van het pand. Ook voor de garagebox in Drunen maken we een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente, die vervolgens bekijkt of het pand gesloten wordt.