NAC verslaat FC Utrecht en wint thuis met 3-1

0
Angelino (L) had een belangrijk aandeel in de winst van NAC. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft in het laatste Avondje NAC van 2017 met 3-1 gewonnen van FC Utrecht. In de eerste helft was het Pablo Marí die De Parel van het Zuiden op voorsprong kopte. In de tweede helft konden Thierry Ambrose en Angeliño tot scoren komen. Namens FC Utrecht scoorde Cyriel Dessers.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Felle start FC Utrecht
Waar NAC zoals altijd fel wil beginnen in thuiswedstrijden, was het nu echter FC Utrecht wat het meeste balbezit had in de beginfase. Na een kleine tien minuten moest Mark Birighitti voor het eerst aan de bak, na een laag schot van Gyrano Kerk. De Parel van het Zuiden kreeg hierna meer grip op het duel en meteen een beste kans op de voorsprong. Na een uitstekende voorzet van Fabian Sporkslede wist Rai Vloet de bal op aangeven van Thierry Ambrose niet in zijn geheel over de doellijn te krijgen. NAC speelde zeer behoorlijk in de eerste twintig minuten en maakte dan ook enkele keren aanspraak op de voorsprong.

Felicitaties voor doelpuntenmaker Thierry Ambrose. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Na een klein half uur kreeg NAC deze ook. Uit een corner van Angelino zette aanvoerder Pablo Marí zijn ploeg met een rake kopbal op de verdiende 1-0. NAC speelde met veel strijd, maar moest waken voor enkele gevaarlijke aanvallen van de Domstedelingen. Met name Zakaria Labyad en Yassin Ayoub zorgden voor dreigende momenten. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de ploeg van Stijn Vreven met een voorsprong de rust in ging.

In het begin van de tweede helft was het NAC wat de klok sloeg. Met behulp van een fanatieke aanhang ging het op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste echte kansen zich aandienden. Na goed voorbereidend werk vanaf de zijkant werd Mounir El Allouchi gevonden op de rand van het zestienmetergebied. Zijn schuiver mistte echter kracht om doelman David Jensen te verschalken. Het spel ging hierna op en neer en ook FC Utrecht kreeg haar mogelijkheden. De Utrechters zagen onder andere een schot van Sean Klaiber worden gekeerd door Birighitti.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de Parel van het Zuiden het lastiger tegen de ploeg van Erik ten Hag. De uitploeg verhoogde de druk en zocht vaker de 16 van NAC. Met nog twintig minuten op de klok kreeg Utrecht twee goede kansen via Cyriel Dessers en Gyrano Kerk. Net toen het er op leek dat de gelijkmaker kon vallen, was daar een goede uitbraak van NAC. Waar Rai Vloet nog de lage voorzet mistte, was het Thierry Ambrose die de 2-0 binnenschoot. De voorsprong zorgde er echter niet voor dat NAC op rozen zat. Vier minuten na de goal van de Franse spits was het oude bekende Cyriel Dessers die de aansluitingstreffer maakte.

Het laatste kwartier zou dan ook een spannende worden. De ploeg van Vreven knokte voor wat het waard was, maar moest oppassen voor dreigende aanvallen van de Domstedelingen. NAC had de uitgelezen mogelijkheid om op 3-1 te komen toen Manu García na een counter de bal voor de voeten kreeg. De kleine Spanjaard schoot helaas rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Er leek hierna niet meer gescoord te worden, maar Angelino pikte nog zijn goal mee. In de slotfase krulde de linksback een vrije trap schitterend in de kruising. Met de overwinning sluit NAC 2017 af met een 3-1 overwinning.

Blijdschap na de overwinning. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Statistieken

Opstellingen
NAC Breda: Birighitti, Sporkslede, Meijers, Marí, Angelino, Nijholt, Vloet (’83 Enevoldsen), García, Korte, Ambrose, El Allouchi

FC Utrecht: Jensen, Van der Maarel (’59 Troupée), Leeuwin, Strieder, Janssen, Emanuelson, Klaiber (’81 Venema), Van de Streek, Ayoub (’40 Dessers), Kerk, Labyad

Gele kaarten
NAC Breda: Meijers, Birighitti
FC Utrecht: Strieder, Dessers

Rode kaarten
NAC Breda: –
FC Utrecht: Strieder (2x geel)

Scoreverloop:
’26 1-0 Pablo Marí
’71 2-0 Thierry Ambrose
’75 2-1 Cyriel Dessers
’95 3-1 Angeliño

Tekst: NAC.nl