Eindhovens stel gearresteerd op verdenking van witwassen, luxe goederen in beslag genomen

0
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision

EINDHOVEN – In de wijk Lievendaal zijn vandaag een 52-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Eindhoven door het arrestatieteam aangehouden op verdenking van witwassen. Daarnaast werd in woning van het stel in de wijk Lievendaal een doorzoeking uitgevoerd. De politie nam twee luxe auto’s en een motor in beslag.

Foto: Politie Oost-Brabant

Luxe levensstijl
Het onderzoek van politie en justitie richt zich op witwassen, in dit specifieke geval op zogenoemde ‘windhappers’. Het aangehouden stel heeft voor zover bekend maar in beperkte mate  inkomen, maar leidt wel een luxe levensstijl. De politie onderzoekt waarmee de kostbare bezittingen zijn betaald, maar vermoedt dat daarvoor crimineel verkregen geld werd gebruikt.

Foto: Politie Oost-Brabant

Geldhond
Bij de actie van dinsdagmorgen sloten naast de politie ook de gemeente en de belastingdienst aan. Ook werd een geldhond, getraind in het zoeken naar contant geld, ingezet. De man en de vrouw zijn beiden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

Drugs
Tijdens de doorzoeking van het perceel vonden agenten een grote zak henneptoppen. Verder trof de politie een behoorlijke  hoeveelheid verdacht poeder, vermoedelijk cocaïne, en enkele honderden pillen aan. Het gaat mogelijk om xtc-pillen en spierversterkende  middelen maar dat moet nog worden vastgesteld.