NAC verliest eerste thuiswedstrijd van 2018 van VVV met 0-1

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – Het eerste Avondje NAC van 2018 heeft NAC niet opgeleverd waar Breda op hoopte. De Parel van het Zuiden was de bovenliggende partij, maar wist dit niet om te zetten in een positief resultaat. Een counter van VVV leverde de Venlonaren de enige goal van de wedstrijd op.

Giovanni Korte. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Veldoverwicht voor NAC
NAC had het betere van het spel maar wist niet tot scoren te komen. Dat deed de ploeg uit Venlo wel in de 73e minuut. Lennart Thy, de verder ontzichtbare VVV-spits, schoof de bal laag en hard in het doel. Het was de enige treffer in het koude en natte Rat Verlegh stadion.

Vreugde bij VVV na de 0-1. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Teleurgestelde Rob Pender
Vervangend coach Rob Pender was teleurgesteld. ”Dit was voor ons een hele belangrijke wedstrijd, dat wisten we vooraf. We staan op een degradatieplek en VVV is dan een belangrijke wedstrijd. De eerste helft speelden we goed, veel balbezit maar toch heel weinig kansen gecreëerd. We hadden moeite om in de zestienmeter gevaarlijk te worden. In de rust gezegd dat het tempo hoog moest blijven, maar we werden wat slordiger in de tweede helft. Twee momenten in korte tijd zijn cruciaal. Voor ons valt hij net niet aan de ene kant en aan de andere kant valt hij bij ons dan wel. Daarna hebben we nog wat kansen gehad, maar het is vooral heel teleurstellend.”