NAC wint tijdens koud “Avondje NAC” met ruime cijfers van Heracles

0
Thierry Ambrose viert zijn treffer. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft zichzelf vanavond eindelijk weer eens weten te belonen met drie punten. De Parel van het Zuiden nam het tijdens het Avondje NAC op tegen Heracles Almelo en won het doelpuntrijke duel met 6-1. Daarmee zijn de eerste punten van 2018 binnen.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Met de wedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag in het kielzog, was vanavond om 20:45 de aftrap in het Rat Verlegh Stadion. Aan de vooravond van Carnaval ging NAC vanaf de eerste minuut op jacht naar de drie punten. Waar het in de Amsterdam Arena al binnen zes minuten het doel vond via Thierry Ambrose, was het ditmaal in de vierde minuut van het Avondje NAC al raak. Na een voorzet van Angeliño kon Rai Vloet bij de tweede paal de bal achter doelman Castro schieten en de stand op 1-0 brengen. De Heraclieden waren gewaarschuwd. De ploeg uit Almelo liet het er vervolgens niet bij zitten en kwam vrij vlot met een antwoord. In de twaalfde minuut moest doelman Marc Birighitti voor het eerst een redding verrichten na een inzet van Bradley Kuwas. Een minuut later was het wel raak. Na een voorzet was het Vincent Vermeij die voor de gelijkmaker tekende. 1-1.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

De toon van de avond leek daarmee gezet, er hingen doelpunten in de lucht. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de voorsprong en de Parel van het Zuiden trok daarbij aan het langste eind. Uit een corner stuitte Mitchell Te Vrede, die zijn eerste basisplaats kreeg van Stijn Vreven, in eerste instantie op een verdediger maar in tweede in tweede instantie was het Thierry Ambrose die zijn achtste doelpunt van het seizoen maakte. Hij bracht de stand op 2-1. Het wedstrijd tempo bleef vervolgens hoog maar de grote kansen bleven uit en zo ging NAC met een voorsprong richting de thee.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Na rust bracht Vreven een wijziging aan in zijn elftal. Op het middenveld werd Gianluca Nijholt vervangen door nieuwkomer Lucas Schoofs. Beide elftallen hervatten de koers van voor rust en pakten het tempo meteen weer op. Manu Garcia begon op zijn beurt in de 49e minuut aan een solo, liet daarbij zowel het middenveld als de verdediging van Heracles achter zich en bekroonde zijn rush met een doelpunt. De geel-zwarten waren de bovenliggende partij en kregen via Ambrose een grote kans op de 4-1, zijn kopbal belandde echter op de kruising. De bezoekers bleven desondanks weerstand tonen en creëerden daarbij een aantal goede kansen, doelman Birighitti redde echter knap en wist een aansluitingstreffer te voorkomen.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

NAC liet er geen gras over groeien en bleef op jacht gaan naar een doelpunt, met Garcia als uitblinker op het middenveld. Heraclied Breukers kreeg dan ook zijn tweede gele kaart na een overtreding op de Spanjaard. De Almeloërs konden steeds moeilijker een vuist maken met tien man en de Parel van het Zuiden besloot er een schepje boven op te doen. In de 81e minuut tekende Mounir El Allouchi na een dribbel voor de 5-1 en twee minuten later was het Sadiq Umar die voor de 6-1 zorgde en daarmee zijn debuut een gouden randje gaf. Daar bleef het uiteindelijk bij, arbiter Blom floot voor het eindsignaal en daarmee sleepte NAC de eerste punten van 2018 binnen.

Aanstaande zondag staat de ploeg van Stijn Vreven wederom een belangrijke wedstrijd te wachten. Om 14:30 is in Kralingen de aftrap van het uitduel tegen Excelsior Rotterdam.

Tekst: NAC.nl