Fietser zwaargewond bij ongeval op Vestdijk in centrum Eindhoven

0
Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

EINDHOVEN – Bij een ongeval op de Vestdijk in Eindhoven is zaterdagavond een fietser zwaargewond geraakt. De man kwam rond 18.30 uur op de kruising met de Nieuwstraat in botsing met een overstekende voetganger en kwam daarbij ten val. Hij liep daarbij ernstig hoofdletsel op en moest met spoed worden overgebracht naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter landde op de Fellenoord.

Drukte vanwege carnaval
Het was ter plekke erg druk in verband met carnaval. Veel -al dan niet beschonken- feestvierders gebruiken de kruising om van de cafés op het Stationsplein en in de Dommelstraat over te steken richting Markt en Stratumseind. Dat zorgt voor een chaotische situatie. De politie gaat het drukke kruispunt extra in de gaten houden.