(FOTO’S) Koud maar droog, Brabant viert carnaval

0
Carnavalsoptocht in Prinsenbeek. Foto: Perry Roovers - MaRicMedia

BRABANT – Het is koud maar droog. Ideaal weer voor de Brabantse carnavalsvierders die dan ook massaal de normale kleding vervangt door een leutig pakske en onder het genot van een pilske de optochten afgaat. Onze fotografen trekken er ook op uit zullen van diverse optochten foto’s maken. Alle foto zullen te zien zijn op onze Facebookpagina.

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia

Kinderoptocht Prinsenbeek (Boemeldonck)
Met 91 deelnemers bij de kinderoptocht in Boemeldonck was de optocht weer een groot succes. De straten langs de route druk gevuld met toeschouwers. Indrukwekkend wat de kinderen in deze optocht lieten zien. Ook de bouw van wagens door de kinderen zelf gemaakt misstaan niet bij diverse grote optochten. Het weer was fantastisch lekker zonnig. Het was genieten in Boemeldonck.

De Broeketocht in Breda. Foto: Tom van der Put – MaRicMedia

Broeketocht door Blauwe kei en het Ginneken in Breda
Door de Bredase wijken Ginneken en de Blauwe Kei trokken deelnemers de straten door met hun carnavalsoutfit. De kleine optocht is dit jaar voor het eerst georganiseerd door twee carnavalsverenigingen, SGC ’t Lestogenblik en CC de Blauwe Kei sloegende handen ineen om smalle de optocht te organiseren.

In Tullepetaonestad (Roosendaal) is het druk tijdens de optocht. Foto: Christian Traets – MaRicMedia

Tullepetaonestad (Roosendaal)
Ook in Tullepetaonestad (Roosendaal) is de grote optocht op zaterdag van start gegaan. Een keu aan groepen, wagens en individuen trekken langs de Grote Markt om het publiek mee te laten genieten van de bouwsels en verzinsels tijden de Tullepetaonentocht.