NAC deelt de punten met Excelsior in matig duel

0
Ook Thierry Ambrose kwam niet tot scoren. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA/ROTTERDAM – NAC heeft op Carnavalszondag gelijkgespeeld tegen Excelsior. In Rotterdam eindigde het duel in een doelpuntloze 0-0. De formatie van Stijn Vreven houdt daarmee vier punten over aan het belangrijke tweeluik van de afgelopen week. 

Nigel Bertrams begon als eerste keeper in de basis van NAC. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Nigel Bertrams
In Kralingen, waar regen, hagel en zonneschijn zich beurtelings lieten zien, begon NAC met Nigel Bertrams in de goal. De keeper keerde terug in de basis na een schorsing van zes wedstrijden. Daarnaast maakte Gianluca Nijholt op het middenveld plaats voor Lucas Schoofs.

Grote kans voor Mitchell te Vrede. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Grote kans
De Parel van het Zuiden begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de vierde minuut gelijk een grote kans via Angeliño, die zijn bal uiteindelijk via een verdediger net over het doel zag verdwijnen. Excelsior kwam kort daarna met een antwoord. Hicham Faik schoot van buiten de zestien op doel en raakte daarbij de paal. Beide ploegen kwamen dus goed uit de startblokken en zetten de jacht in naar de drie punten. De Kralingers waren in de veertiende minuut wederom dichtbij de 1-0. Het was nogmaals Faik die Bertrams uittestte met een afstandsschot, de doelman kon de bal echter klemvast pakken.

Het aanvallende spel van NAC verzandde vervolgens en trainer Mitchel van der Gaag zag zijn ploeg domineren op het kunstgras. Dit was van korte duur en even leek het kruid voor beide partijen al verschoten waardoor de echte grote kansen uitbleven. Kort voor rust kreeg de wedstrijd weer het aanvallende gezicht van de eerste fase en was Mike van Duinen namens Excelsior dichtbij een doelpunt. Zijn schot werd op het nippertje geblokt. Ook de ‘geel-zwarten’, vandaag spelend in het groen met wit, lieten nog even van zich horen. Thierry Ambrose bereikte na een goede voorzet Mounir El Allouchi, maar die kopte net naast het doel van doelman Zwarthoed. Zo eindigde de eerste helft in 0-0.

Het doelpunt werd afgekeurd. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Afgekeurd
Na rust werd NAC vrijwel direct wakker geschud door de Kralingers. Na een voorzet kon Van Duinen bij de eerste paal binnenkoppen maar zijn doelpunt werd afgekeurd. NAC was gewaarschuwd en kreeg daarna via Ambrose direct een kans op de 0-1, maar een doelpunt bleef uit. In de 69e minuut werd El Allouchi vervangen door Thomas Agyepong, die daarmee terugkeerde na een lange afwezigheid vanwege een hamstringblessure.

Mounir El Allouchi viel geblesseerd uit. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Geen vuist
Met nog twintig minuten op de klok konden beide teams vervolgens geen vuist meer maken. De wedstrijd werd voornamelijk uitgevochten op het middenveld en op wat speldenprikken na, waren geen grote kansen te bespeuren in het Van Donge & De Roo Stadion. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en leken tevreden te zijn met een punt. Toch was daar kort voor het eindsignaal ineens aanvaller Van Duinen in de zestien van de Bredanaars, hij had de 1-0 op zijn schoen maar doelman Bertrams redde opnieuw knap en wist daarmee een doelpunt te voorkomen.

Tekst: NAC.nl