Verzopen kat zit in hoge boom in Goirle

0
Foto: Toby de Kort - De Kort Media

GOIRLE – Een perzische kat is donderdagochtend iets te enthousiast in een hoge boom  aan de Sporing in Goirle geklommen en durfde daar niet meer uit. Het katje was inmiddels verzopen door de hevige regenval. Een hoogwerker van de brandweer werd ingeschakeld maar deze kon niet bij de locatie komen. Een andere brandweerwagen is opgeroepen om met een ladder te assisteren.

Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Verder omhoog
Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat een reddingspoging van de brandweer vooralsnog op niets uitgelopen is. “De kat zit er nog steeds. Die is zelfs nog verder omhoog geklommen.” En dat betekent dat de brandweer het dier niet meer per ladder kan bereiken.

Moed
Het is wachten op het moment dat het beestje voldoende moed bijeen heeft geraapt om alsnog de klim naar beneden te maken.