Tiental van RKC redt punt in inspiratieloos duel tegen SC Cambuur

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

WAALWIJK – Het thuisduel tegen SC Cambuur heeft geen winnaar – en doelpunten – opgeleverd. RKC moest het, na de rode kaart voor Ingo van Weert, ruim twintig minuten met een mannetje minder doen. Toch RKC een puntje uit het vuur te slepen.

RKC Keeper Etienne Vaessen redt voordat Martijn Barto van Cambuur gevaarlijk kan worden. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Corners
Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel. SC Cambuur had weliswaar meer balbezit, en een stortvloed aan corners in de openingsfase, maar echt gevaarlijk werden de Leeuwardenaren niet. Het eerste kansje voor Cambuur betrof een lage schuiver waarop doelman Etienne Vaessen gemakkelijk redding kon brengen. Voor de eerste mogelijkheid van RKC moeten we naar de twintigste minuut. Een voorzet van Saïd Bakari werd gemist door Johan Voskamp, waarna de bal gevaarlijk in de zestien bleef hangen. Serginho Greene arriveerde echter te laat, waardoor de bal kon worden weggewerkt. RKC kwam langzaamaan beter in de wedstrijd. Gevaarlijk werden beide ploegen echter zelden, waardoor de teams met een stand van 0-0 de kleedkamers opzochten.

RKC speler Ingo van Weert mag het veld met een rode kaart verlaten. Trainer Hans de Koning wacht de speler langs het veld op. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Rode kaart
RKC begon prima aan de tweede helft, wat resulteerde in een goede mogelijkheid in de 50e minuut. Robbert Schilder gleed uit, waardoor Gigli Ndefe een plotselinge kans kreeg. Maar vanuit een lastige hoek ging zijn schot voorlangs. Kort daarna kopte Ingo van Weert uit een vrije trap over. Daarna gebeurde er een tijdje weinig. Het volgende noemenswaardige moment volgde in de 71e minuut. Een harde tackle van Van Weert werd door scheidsrechter Christian Mulder met rood bestraft. Een domper, want RKC leek voetballend beter in de wedstrijd te komen. De resterende twintig minuten stonden dan ook in het teken van tegenhouden. Cambuur had de bal, maar kon de compact staande Waalwijkse muur niet beslechten. De Leeuwardenaren probeerde het nog wel via afstandsschoten, maar ook deze troffen geen doel, waardoor het bij 0-0 bleef.

Tekst: RKC Waalwijk

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia