Dode man in de Dommel in Eindhoven

0
Duikers in het water. Foto: Sem van Rijssel - SQ Vision

EINDHOVEN – In het centrum van Eindhoven is zondagochtend een man in de dommel terecht gekomen. Rond 03:55 kreeg de politie de melding dat er iemand in het water zou liggen. Het zou gaan om de brug waar de Wal de dommel kruist. Een omstander ter plaatsen sprong achter de man aan maar kon hem niet meer vinden. Hulpdiensten rukte groots uit, de brandweer van Eindhoven en een duikteam uit Den Bosch kwamen op de melding af. Er waren 3 ambulances ter plaatsen en ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, deze is ook ter plaatse geweest.

Hulpdiensten massaal ter plaatse. Foto: Sem van Rijssel – SQ Vision

Brandweer
De brandweer en politie hebben met zaklampen langs de kant enkele kilometers stroom afwaarts van de Dommel gezocht naar de man. Een politiehelikopter hielp mee zoeken vanuit de lucht met een warmte camera. De man die zonder succes achter de man die hij in de dommel zag aan is gesprongen is opgevangen door de ambulance dienst.

Ongeluk of misdrijf
Omstreeks 6:00 uur werd het levenloze lichaam van de man aangetroffen in de Dommel. Of het om een ongeluk of een misdrijf gaat kan de politie nog niet zeggen.

 

Foto’s: Sem van Rijssel – SQ Vision