NAC weet thuis niet te winnen in fraai duel met AZ

0
Mats Seuntjes van AZ in duel met Manu Garcia van NAC. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft vanavond in eigen huis verloren van AZ. In een uitverkocht Rat Verlegh Stadion werd het 1-3 voor de bezoekers uit Alkmaar. Na 45 minuten spelen stond er een 0-1 stand op het scorebord.

Nigel Bertrams is kansloos bij de 0-1. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

BREDA –  eerste half uur van de wedstrijd verstreek bijna geruisloos. De 18.628 toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion zagen beide ploegen beheerst en afwachtend voetballen. Zowel NAC als AZ kwamen beslagen ten ijs en tastten elkaar af. Het was wachten op een lek in de verdediging. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Spits Michell Te Vrede dook gevaarlijk op in de zestien van de Alkmaarders, maar stuitte vervolgens op doelman Bizot. In de 18e minuut kwamen de bezoekers voor het eerst met een antwoord. Jahanbaksh was dicht bij de 0-1, maar doelman Bertrams wist een doelpunt te voorkomen.

AZ op voorsprong
De wedstrijd kabbelde voort en het bleef tot de 31e minuut doelpuntloos, maar toen kwamen de bezoekers op voorsprong. Het was Jahanbakhsh die na een half uur spelen meedogenloos uithaalde en daarbij het net vond: 0-1. AZ werd vervolgens sterker en was via Til dichtbij de 0-2. De middenvelder zag zijn inzet echter op de lat belanden. Verdere kansen bleven uit en gingen beide ploegen met een stand van 0-1 richting de thee.

Thierry Ambrose bleef geblesseerd achter in de kleedkamer. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Wissel
Na rust bracht Stijn Vreven een wijziging aan in zijn elftal, Thierry Ambrose bleef achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Giovanni Korte. De tweede helft was krap twee minuten onderweg toen de ploeg van John van den Brom nogmaals het doel trof. Middenvelder Til schoot van een afstand raak en zag zijn schot onderweg worden aangeraakt. Het schot liet doelman Bertrams daardoor kansloos: 0-2. De geel-zwarten hadden het daarna lastig op eigen veld en konden moeilijk een vuist maken. De Alkmaarders onderstreepten hun derde plaats op de ranglijst en schoten niet veel later opnieuw met scherp. Seuntjens zorgde in de 52e minuut met een afstandsschot, welke opnieuw van richting veranderde, voor de 0-3.

Nauwelijks kansen
De Bredanaars moesten alle zeilen bijzetten en kwamen daarna zelf nauwelijks tot het creëren van kansen. Voor AZ leek de buit binnen en daardoor werd de wedstrijd weer net zo geruisloos als het eerste half uur. Toch dook vijf minuten voor het eindsignaal ineens invaller Sadiq Umar op en benutte zijn enige kans van de wedstrijd. Met nog een paar minuten spelen voerde NAC even de boventoon en trof Umar nog een keer de lat, maar aan de stand veranderde niets. Zo verliest de Parel van het Zuiden met 1-3 van AZ.

Ierse supporter op het veld. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Ier op het veld
Tegen het einde van de wedstrijd tussen NAC en AZ werd de wedstrijd kort stilgelegd doordat een toeschouwer het veld betrad. Uit het eerste verhoor blijkt het te gaan om een incidentele bezoeker met de Ierse nationaliteit. De man is inmiddels overgedragen aan de politie.

Tekst: NAC.nl