Reizigers dik uur vast in trein bij Mierlo vanwege kapotte bovenleiding

0
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision

MIERLO – Op het spoor tussen Eindhoven en Helmond is maandagavond een storing in de bovenleiding ontstaan. Een passagierstrein en een goederentrein kwamen daardoor tot stilstand. Volgens de eerste melding zou er sprake zijn geweest van een aanrijding maar dat bleek niet het geval.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision

Reizigers vast in trein
De personentrein met enkele tientallen passagiers aan boord stond ter hoogte van Mierlo stil tussen de weilanden. De passagiers hebben ruim een uur vastgezeten in de trein en zijn toen met een bus verder vervoerd. Enkele passagiers besloten hier niet op te wachten en zijn te voet naar Brandevoort gelopen, een tochtje van zo’n twintig minuten.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision

Goederentrein
De goederentrein kwam op het station van Helmond-Brandevoort tot stilstand. Monteurs zijn bezig om de storing te verhelpen. De personentrein zou richting Eindhoven worden gesleept. Hoelang de storing gaat duren is niet bekend maar kan wel enkele uren zijn.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision