Zelfmoordpoging 14-jarige scholiere op Oosterhoutse school

0
Het Hanze College in Oosterhout. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – Een poging van een 14-jarige scholiere op het Hanze College in Oosterhout heeft de ouders van het meisje geshockeerd. Het meisje (14) uit Breda slikte een heleboel pillen in, omdat ze werd gepest. Ze overleefde de suïcidale daad omdat het niet de juiste pillen waren.

Aanhoudende pesterijen
Aanleiding van de poging zou het aanhoudende pesten zijn op de desbetreffende school. De ouders zijn boos op de school omdat deze “al maanden weet dat dit speelt, en de namen kent van de pesters, maar niets doet” aldus de vader van het slachtoffer.

Social media
De vraag is hoe het zover heeft kunnen komen. „Bij meiden wordt stiekemer gepest. Via DM, via WhatsApp. Alles valt te verwijderen”, zegt Naomi (17) tegen BN De Stem. „Het is moeilijker te merken.”