(VIDEO) Waterleidingbreuk op Wilhelminalaan in Oosterhout

0

OOSTERHOUT – Een waterleidingbreuk zorgde zaterdagochtend omstreeks 7:30 uur voor gevaarlijke situaties aan de Wilhelminalaan in Oosterhout. De breuk ontstond onder het fietspad en zorgde voor een flink gat. Buurtbewoners belde met 112 maar er werd geen actie ondernomen aldus een bewoonster. “Wij hebben zelf fietsers en een scooter tegen moeten houden omdat ze ander in het gat reden, de politie is even ter plaatse geweest maar heeft verder niets gedaan.”

Een flink gat in de weg. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Geen brandweer
Ondanks dat de 112 meldkamer gebeld is is er geen brandweer ter plaatse geweest. Medewerkers van Brabant Water hebben de hoofdleiding afgesloten zodat het lek gedicht kan worden. De lekkage is ontstaan in een transportleiding. ,,Dat is een wat grotere leiding. Daarom is er zoveel water uitgestroomd”, aldus de woordvoerder. Hoe de lekkage is ontstaan is niet bekend. ,,Dat moeten we nog onderzoeken. Meestal wordt het veroorzaakt door trillingen van het verkeer, slijtage of worteldruk, maar dat moeten we nog bekijken.”

Afgesloten
De Wilhelminalaan is deels afgesloten. Hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren is nog niet bekend.

Raamsdonksveer
Ook in Raamsdonksveer was het de afgelopen week raak. Daar was een waterleiding gesprongen aan de Breetweerlaan.

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia