Pijnlijk: Politie toont Tilburgse tiener ten onrechte als pinner met gestolen bankpas op TV

0

TILBURG – In de uitzending van Bureau Brabant van maandag 26 februari 2018 is door de politie een fout gemaakt bij het tonen van beelden van een pintransactie bij een bank aan het Wagnerplein in Tilburg. Ten onrechte werd gemeld dat de pinner die daarop te zien is gebruik maakte van een in Eindhoven gestolen bankpas.

Onderzoek
Vanmorgen meldde de pinner, een 16-jarige Tilburger, zich met zijn vader aan het politiebureau. Hij was er door diverse mensen in zijn omgeving op geattendeerd dat zij hem herkenden op de opname van Bureau Brabant waarbij een pinner met een gestolen bankpas geld zou hebben opgenomen. Uit verder onderzoek vandaag is echter gebleken dat deze jongen met zijn eigen bankpas geld opneemt en dat ten onrechte de suggestie is gewekt dat het om een gestolen exemplaar ging.

Excuses
De politie betreurt de gemaakte fout en heeft inmiddels aan de jongen en zijn vader excuses aangeboden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van deze pijnlijke misser. De beelden zijn direct van de website gehaald. In de komende uitzending zal ook melding worden gemaakt van deze vergissing.