Man klimt in boom als protest tegen bomenkap op Bavelselaan in Breda

0
Dexter Wouters in "zijn" boom. Foto: Perry Roovers - MaRicMedia

BREDA – Een 25-jarige man is maandagochtend in een boom geklommen om zo tegen de bomenkap aan de Bavelselaan te protesteren. Breda wil de bomen weg hebben omdat de wortels de trottoirs zouden beschadigen en de riolering.

De politie is ter plaatse. Foto: Perry Roovers – MARicMedia

Doodzonde
Volgens de man, de 25-jarige Dexter Wouters, is dat een verkeerde beslissing. ,,Het is een doodzonde wat hier gebeurt en ik denk dat ik voor veel mensen spreek.” Volgens hem ging het bij de beslissing om te kappen ‘alleen maar om geld’ zegt Wouters tegen Bn de Stem.

Blijven zitten
De politie is ter plaatse maar grijpt niet in, het is een rustige situatie”, zegt een agent van de politie Breda. De politie heeft wel aan Wouters gevraagd te verhuizen naar een van de drie bomen ernaast: die blijven voorlopig nog even staan, omdat er vogelnestjes in zitten. Wouters is dat niet van plan en blijft voorlopig in “zijn” boom zitten.

 

Foto’s: Perry Roovers – MARicMedia