Brandweer in actie voor gevallen kwikballetjes in Berkel-Enschot

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

BERKEL-ENSCHOT – De brandweer rukte dinsdagmorgen uit naar de Jakobsladder in Berkel Enschot. De bewoner van de woning had de brandweer gebeld omdat er kwikballetjes op de mat waren gevallen. De balletjes met kwik kwamen van een kapotte thermometer. Waardoor die beschadigd raakte is niet bekend.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Gevaarlijke stof
Kwik is een gevaarlijke stof en daarom kwam de brandweer in actie. De brandweer van Berkel-Enschot heeft overleg gehad met de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer waarna de brandweerlieden de mat met handschoenen in een vuilniszak hebben gedaan. Een speciaal bedrijf haalt de vuilniszak later op bij de woning.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media