Trainer Willem II verlaat het veld na aandringen supporters

0
Trainer Erwin van der Looi. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

TILBURG – Een stevige brief en oproep van Willem II supporters voor het vertrek van Willem II trainer Erwin van der Looi heeft effect gehad. De trainer gooide donderdagochtend de handdoek in de ring. “Hoewel de club in een statement duidelijk heeft aangegeven met mij door te willen gaan als hoofdtrainer, heb ik na indringende gesprekken in mijn omgeving toch besloten om per direct te stoppen” zegt hij.

Trainer Erwin van der Looi. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Teleurstellend
Na een aantal teleurstellende wedstrijden kon van die Looi niet meer op steun van de supporters gekeken. “De supporters steken teveel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg”, meent hij. “Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing genomen.”

Interim trainer
Reinier Robbemond zal als interim-trainer donderdag en vrijdag de trainingen leiden en als eindverantwoordelijke zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV op de bank plaatsnemen.