NAC dichter bij lijfsbehoud na overwinning op ADO

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft zaterdagavond de goede reeks een uitstekend vervolg gegeven. In het Cars Jeans Stadion wist de ploeg in de eerste helft het verschil te maken, dankzij doelpunten van Mounir El Allouchi en een benutte penalty van Thierry Ambrose. Na rust bleef deze stand op het bord. ADO eindigde het duel met tien man, na een rode kaart voor Kanon.

Umar Sadiq van NAC. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Aftasten
Op het kunstgrasveld van het Cars Jeans Stadion was het de eerste minuten van de wedstrijd aftasten voor de ploeg uit Breda. In de groen-gele dampen kreeg ADO de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een voorzet van Elson Hooi schoot Nasser El Khayati recht in de handen van Nigel Bertrams. De Hagenezen begonnen sterk aan de wedstrijd en zetten meteen de aanval in, waarbij via de flanken een aantal keer goed werd voorgezet. Naarmate de minuten verstreken kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in de twaalfde minuut in een grote kans. Angelino legde met een vrije trap de bal gevaarlijk in de zestien, maar doelman Zwinkels redde knap op een kopbal van Sadiq Umar.

In de achttiende minuut was het wel raak. Mounir El Allouchi nam een afgeslagen voorzet in een keer op de slof en zag de bal met een streep in het doel verdwijnen. Zo stond NAC al vroeg op voorsprong tegen De Residentieclub. De ploeg van Fons Groenendijk liet het er vervolgens niet bij zitten en bleven de verdediging van de Parel van het Zuiden teisteren, die op haar beurt knap stand hield. In de achtentwintigste minuut waren de geel-zwarten zelfs dichtbij de 0-2. Manu Garcia stuurde met een fraaie pass Umar weg, maar de Nigeriaan kwam in de kluts en kreeg de bal niet achter doelman Zwinkels.

Thierry Ambrose schiet de 0-2 binnen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Strafschop
Niet veel later verscheen toch de 0-2 op het scorebord. Leidsman van dienst, Danny Makkelie, legde de bal op de stip nadat Kanon een overtreding beging op Umar. De verdediger van ADO kreeg daarop een rode kaart gepresenteerd. Thierry Ambrose ging achter de bal staan en schoot beheerst zijn tiende doelpunt van het seizoen binnen. De Haagse thee in de rust smaakte daarop extra lekker.

De wedstrijd was na rust weer direct vermakelijk. Op een korte onderbreking in de 53e minuut na, waarbij Makkelie het spel tijdelijk stil legde wegens spreekkoren aan zijn adres, was de wedstrijd weer even levendig als in de eerste vijfenveertig minuten. De thuisploeg ging hard op zoek naar de aansluitingstreffer en was daar ook een aantal keer dichtbij. Het ontbeerde de Hagenezen echter aan het nodige geluk. Ook de gasten lieten het er niet bij zitten en bleven op jacht gaan naar nog een doelpunt.

Oud speler Donny Gorter feliciteert keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Drie punten naar Breda
Hoewel het hier en daar aan beide kanten gevaarlijk was, was de thuisploeg de gevaarlijkste ploeg. Een kopbal van Kuipers belandde op de paal en werd daarna van de doellijn gehaald. Het eerstvolgende echte gevaar kwam echter pas in blessuretijd, toen El Khayati op de paal schoot. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de drie punten mee in de bus naar Breda gingen.

Bron: NAC.nl