Fietser overleden na aanrijding met lijnbus in Veldhoven

0
Foto: SQ Vision Mediaprodukties

VELDHOVEN – De fietser die zondagavond zwaargewond raakte bij een ongeval op de Kempenbaan in Veldhoven is afgelopen nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De 49-jarige man werd rond 21.00 uur aangereden door een lijnbus toen hij op de kruising met de Provincialeweg overstak.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties

Overleden
De politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het slachtoffer moest ter plaatse worden gereanimeerd en is daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand was toen al zorgwekkend en de man overleed dus later die nacht aan zijn verwondingen.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties

Passagiers
De bus was met ongeveer tien passagiers onderweg naar Reusel. In de voorruit van de bus zit een grote ster maar zowel de chauffeur als zijn passagiers raakten niet gewond. Het ongeluk gebeurde op de busbaan, verkeer kan gewoon langs het ongeval passeren.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties

Onderzoek
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De politie is begonnen met een uitgebreid onderzoek. De bus was voorzien van een dashboardcamera. De beelden die daarmee zijn vastgelegd zullen waarschijnlijk worden meegenomen in het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties