Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas in Wintelre

0
Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

WINTELRE – De politie heeft dinsdagmorgen samen met enkele ketenpartner opnieuw een inval gedaan bij transportbedrijf W.Daas in Wintelre. Het zou opnieuw gaan om een onderzoek naar mestfraude. In november 2016 viel de politie het bedrijf aan de Groenstraat ook al eens binnen.

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

‘Boete van 10 miljoen’ 
Het bedrijf zou eerder al een torenhoge boete opgelegd. Omroep Brabant meldde toen op basis van meerdere bronnen dat het om een bestuurlijke boete van maar liefst tien miljoen euro ging. Het bedrijf werd ervan verdacht te hebben gesjoemeld met papieren van mesttransporten.

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

40 voertuigen in beslag genomen
Bij de actie van dinsdag waren behalve de politie ook de douane, belastingdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) betrokken. Bij het bedrijf en elders in het land zijn maar liefst 35 vrachtwagens van de ondernemer in beslag genomen. Ook op vijf personenauto’s werd beslag gelegd. Het bedrijf wordt niet langer alleen verdacht van mestfraude. Ook grootschalige overtreding van de arbeidstijdenwet, gesjoemel met rode landbouwdiesel en de overbelading van vrachtwagens worden onderzocht.

 

Foto’s: Berry van Gaal / SQ Vision