(VIDEO) Bitcoinfabriek gevonden in Rijen, man aangehouden vanwege stroomdiefstal

0

RIJEN – Aan de Kempenbaan in Rijen is woensdagmorgen door de politie een bitcoinfabriek aangetroffen. In een bedrijfspand stonden tientallen computer te minen naar de cryptomunten. Dat is legaal maar toch werd de huurder van het pand door de politie aangehouden.

Jack Brekelmans / Persburo-BMS

Brandgevaar
De grote hoeveelheid zware computers in de bitcoinfabriek vreten namelijk erg veel stroom en die bleek te worden gestolen. Volgens de politie was er door de illegale stroomaftakking zelfs sprake van groot brandgevaar.

Jack Brekelmans / Persburo-BMS

Hennepkwekerij
De politie viel het bedrijfspand aanvankelijk binnen omdat signalen van een erg hoog stroomverbruik waren binnengekomen. De agenten verwachtte dan ook er een hennepkwekerij aan te treffen maar dat bleek dus een bitcoinfabriek.

Jack Brekelmans / Persburo-BMS

Onderzoek
Alle computers, randapparatuur en de auto van de verdachte zijn door de politie in beslag genomen. Of de man zich ook schuldig heeft gemaakt van andere strafbare feiten wordt nog door de politie onderzocht.

Jack Brekelmans / Persburo-BMS