Kozakken Boys thuis ook te sterk voor Excelsior Maassluis

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

WERKENDAM – De ploeg van vertrekkend coach Danny Buijs heeft ook de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis weten te winnen. Door de winst blijft de ploeg uit Werkendam op koers voor een mogelijk kampioenschap. Met een wedstrijd minder gespeeld en zes punten achterstand is alles nog mogelijk in de Tweede Divisie.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Matige eerste helft
In een matige eerste helft kwamen er nauwelijks kansen voor de thuisclub. Excelsior Maassluis daarentegen kreeg binnen tien minuten een open kans maar de inzet van Excelsior Maassluis speler Niels Redert zag Kozakken Boys keeper Richard Arends net naast gaan. Met een 0-0 stand werd de kleedkamer opgezocht op het koude en winderige sportpark de Zwaaier.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Doelpunt
Het enige doelpunt viel vlak na rust en kwam op naam van Everton Pires Tavares. De middenvelder tikte een perfecte voorzet van Ahmad Mendes Moreira van dichtbij binnen. Deze stand bleef ook op het scorebord staan na 90 minuten voetbal waardoor de Kozakken Boys drie punten aan het totaal kunnen bijschrijven.

Blessure
Er kwam toch nog een smetje op de overwinning van Kozakken Boys toen diezelfde Mendes Moreira het veld met een blessure moest verlaten. De clubtopscorer, die in gesprek zou zijn met FC Groningen, moest zich na een uur spelen noodgedwongen laten wisselen.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia