NAC in eigen huis verrassend onderuit tegen hekkensluiter Roda JC

0
Sadiq Umar kwam vandaag niet tot scoren. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft zondagmiddag in eigen huis niet weten te winnen van de hekkensluiter. De thuisploeg had het grootste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel, maar wist de kansen niet te verzilveren. Roda JC greep daarentegen de laatste strohalm en tekende dankzij Avdijaj voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Zo werd het in het Rat Verlegh Stadion 0-1.

Sfeer voor aanvang van de wedstrijd. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Slordigheden
De Parel van het Zuiden had de eerste minuten van de wedstrijd nodig om de spanning van zich af te voetballen, zo leek het. Het bracht zichzelf met name door eigen slordigheden een aantal keer bijna in gevaar. Roda JC miste op haar beurt stootkracht om de misstappen van NAC af te straffen. Naarmate de eerste helft verstreek kwam de ploeg van Rob Penders, die de honneurs waarnam vanwege de schorsing van Stijn Vreven, beter in de wedstrijd.

Stijn Vreven hoog in het stadion. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam via spits Sadiq Umar. Na een kwartier spelen was hij tot twee keer toe dichtbij de 1-0. In eerste instantie zag hij zijn schot rakelings over het doel verdwijnen. Niet veel later kwam de boomlange spits goed voor zijn man, maar wist Roda JC doelman Jurjus de bal uit het doel te houden. De geel-zwarten waren duidelijk beter, hadden het meeste balbezit en wisten de bezoekers uit Kerkrade steeds verder terug te dringen op eigen helft. Een gaatje in de verdediging van de Limburgers was, net als bij de heenwedstrijd, moeilijk te vinden.

Ook Sadiq Umar kwam niet tot scoren. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

In de 24ste minuut werd Rai Vloet de diepte ingestuurd, hij was de verdediging te slim af, maar wederom wist doelman Jurjus zijn hand tegen de bal te zetten en een doelpunt te voorkomen. Het wachten was op een doelpunt voor de Bredanaars. Het doelpunt viel uiteindelijk, tegen het spelbeeld in, aan de andere zijde. In de 37ste minuut tekende Avdijai namens Roda voor de 0-1.

Achterstand
De Parel van het Zuiden keek dus tegen een achterstand aan en ging vervolgens in de tweede helft weer naarstig opzoek naar de aansluitingstreffer. Het waren echter de bezoekers die kort na rust met een waarschuwingsschot kwamen. Gustafson schoot van buiten de zestien op doel, maar de paal wist de thuisploeg te redden van een grotere achterstand. De thuisploeg had vervolgens wederom het betere van het spel en dat resulteerde in de 58ste minuut in een grote kans voor Umar, die op zijn beurt op de buitenkant van de paal schoot. Vijf minuten later was ook Rai Vloet dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn schot ging net over.

Rai Vloet dichtbij de gelijkmaker. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Drie punten naar Kerkrade
Op het scorebord tikte de tijd langzaam weg en de supporters besloten nog maar eens de kelen te schrapen en achter de thuisploeg te gaan staan. De aansluitingstreffer hing in de resterende tijd in de lucht, maar NAC wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. Het was uiteindelijk Roda JC dat drie punten overhield aan het duel van vanmiddag.

Tekst: NAC.nl

Teleurstelling bij de spelers van NAC na het verlies. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia