(VIDEO) Zeer grote brand bij coatingbedrijf op industrieterrein Moerdijk

0

MOERDIJK – Bij het bedrijf Drecht Coating Services op industrieterrein Moerdijk is dinsdagavond een grote brand uitgebroken. Het vuur bij het bedrijf aan de Appelweg werd rond 18.40 uur gemeld door de automatische brandmeldinstallatie. De vlammen grepen razendsnel om zich heen en inmiddels staat de hele loods van 50×100 meter in lichterlaaie.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Grote rookontwikkeling
Bij de brand komt erg veel dikke zwarte rook vrij. Die is tot in de verre omgeving te zien. De brandweer adviseert mensen die daar last van ondervinden dringend om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Ook worden mensen gevraagd om uit de rook te blijven en niet naar de brand te komen.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Grip2
De brandweer heeft opgeschaald naar code zeer grote brand en zet veel mensen en materieel in om de vlammen te bedwingen. Ook is scenario Grip2 afgekondigd voor een gecoördineerde aanpak van de brand. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia