RKC in matig duel thuis met 0-4 onderuit tegen Almere City

0
Teleurstelling bij aanvoerder Henrico Drost na weer een tegen doelpunt. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

WAALWIJK – In een matig duel is het RKC Waalwijk niet gelukt te winnen van Almere City. In het Mandermakers Stadion ging het met 0-4 onderuit. In de openingsfase keek RKC al snel tegen een achterstand aan. In de vijfde minuut was het Jergé Hoefdraad die met een schot van buiten de zestien fraai de verre hoek vond. Al snel daarna volgde Waalwijkse kansen op de gelijkmaker.

Daan Rienstra in duel met Almere City aanvoerder Tom Overtoom. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Vrije trap
In de zevende minuut schoot Dylan Seys een vrije trap op de lat en werd de afvallende bal door Van Weert over gekopt. Kort daarna kon Seys, na een mooie steekpass van Voskamp, op het vijandelijke doel af. De vleugelaanvaller van RKC stuitte echter op de uitgekomen Chiel Kramer. Ook Kökcü mocht nog aanleggen, maar zijn poging werd fraai gepakt door de Almere-keeper.

Keeper Jordy Deckers ziet de 0-4 binnenvallen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Geblesseerd
Nog voor rust stond RKC met 0-2 achter. Het zag vervolgens net voor rust ook doelman Etienne Vaessen geblesseerd uitvallen. De ingevallen Jordy Deckers liet een afstandsschot onfortuinlijk door de handen glippen.

Harde cijfers op het scorebord. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Teleurstellende nederlaag
Het eerste noemenswaardige moment in de tweede helft leverde Almere City het derde doelpunt op. Na een goede aanval kon Salasiwa laag binnenschieten, 0-3. Seys en Van Zundert waren met hun schoten nog wel gevaarlijk, waar wisten het doel niet te vinden. In de 84e minuut werd het zelfs nog 0-4. Leeroy Owusu kon ongehinderd de Waalwijkse zestien in en schoot vervolgens prima binnen. Vlak voor tijd viel nog één kans voor RKC te noteren. Na een korte scrimmage voor de Almere-goal kon de bal door de defensie van de tegenpartij worden weggewerkt. Zo eindigde deze Tweede Paasmiddag in een teleurstellende 0-4 nederlaag voor RKC.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Tekst: RKC Waalwijk