Vangen of koppen? Princehaags Kampioenschap Eierwerpen op Haagse Markt in Breda

0
Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

BREDA – Op de Haagse Markt in Breda is op Tweede Paasdag voor alweer de achtste keer het Princehaags Kampioenschap Eierwerpen gehouden. In meerdere ronden werd de kampioen van dit jaar bepaald. Ook werd een originaliteitsprijs toegekend.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

Vangen of koppen?
Elk team bestond uit drie teamleden (een gooier, een vanger en een coach) en elke beurt bestaat uit drie pogingen. Een rauw ei heel vangen betekende door naar de volgende ronde! Lukt dit niet, dan keeg het team een herkansing maar… de coach van het team diende dan wel even een eitje te koppen!

Doorgaan of afhaken?
Als dit lukte, kreeg het bewuste team nog eens drie kansen op dezelfde afstand. Lukte het ook dan weer niet om een ei heel te vangen, dan vloog dit team uit de wedstrijd. Maar lukte het wel dan bleef het team in de race voor de titel! Een ronde verder betekende een meter verder gooien…

 

Foto’s: Perry Roovers / MaRicMedia