(VIDEO) Koeien de wei in en met een ijsje op het terras: het is lente!

0

ETTEN-LEUR – Het is lente en dat willen mens en dier weten ook. Vanmiddag om 13.45 uur mochten de koeien van de familie Pijs in Etten-Leur na maanden in de stal te hebben gestaan weer voor het eerst de wei in.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

Koeien
De koeien staan in een Integraal Duurzame Vrijloopstal (IDV) en hebben hierin al veel vrijheid, maar lekker grazen in het veld is toch wel even anders. Veel mensen waren hier naar toe gekomen om de dieren te zien rennen en springen in het weiland. De 60 koeien waren zeer enthousiast en gingen lekker tekeer.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

IJssalon
Naast de boerderij heeft de familie ook een ijssalon met boerenijs en ook hier was het goed toeven met een ijsje op het terras onder de zon. Mens en dier konden duidelijk weer genieten van de eerste lentezonnestralen.

 

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia