Hennepkwekerij gevonden bij uitslaande woningbrand aan Brugmanstraat in Eindhoven

0
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

EINDHOVEN – In een woning aan de Brugmanstraat in Eindhoven heeft woensdagmiddag een felle brand gewoed. Die was kort uitslaand maar de brandweer had de vlammen snel onder controle. Tijdens het blussen vonden brandweerlieden een hennepkwekerij met ongeveer 250 planten. Die zou ook de oorzaak van de brand zijn geweest.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Bewoner aangehouden
De bewoner van het pand werd door de politie aangehouden. Netbeheerder Enexis gaat het huis morgen aan de buitenkant van stroom en gas afsluiten om te voorkomen dat de bewoner hier nog gebruik van kan maken.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Schade bij buren
De brand heeft voor veel schade gezorgd. De zolder waar de brand ontstond zou volledig zijn uitgebrand en het huis liep mede door het bluswater veel schade op. Ook twee naastgelegen woningen liepen schade op. Naar een van beide buren sloeg de brand door en moest door de brandweer het nodige gebroken en geblust worden. Bij het andere huis zou sprake zijn van rookschade.

 

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision