Man uit instelling na urenlange vermissing weer gevonden in Bergeijk

0
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

BERGEIJK – De politie is in Bergeijk woensdagmiddag begonnen met een grote zoektocht naar een vermiste man in de bossen bij het Witrijt. De 52-jarige man zou al vanaf 12.00 uur zoek zijn. Het zou gaan om een verstandelijk beperkte man uit een zorginstelling die erg schuchter kan wegduiken wanneer men contact probeert te maken.

Speurhond, helikopter en agenten te paard
Zeven eenheden van de politie en een boswachter kamden de bossen uit op zoek naar de man. Er zou op linie zijn gespeurd. Een politiehelikopter kon aanvankelijk niet worden ingezet maar kwam later alsnog in actie. Ook met agenten te paard en een speurhond werd in de bossen gezocht.

Terecht
Uiteindelijk werd de vermiste man rond zes uur na urenlang vermist te zijn geweest door een alerte burger gevonden in de buurt van de plek waar hij vermist was geraakt.