Wagons botsen tegen stilstaande locomotief op industrieterrein in Oss

0
Foto: Charles Mallo / SQ Vision

OSS – Vanmiddag even na 13:00 uur kwam er een melding van een ontsporing op het goederenspoor bij de Rijnstraat. Eenmaal ter plaatse bleken een aantal bulkwagons tegen een stilstaande locomotief te zijn gebotst. Dat was gebeurd op de wissel in het spoor langs de N329 (Megensebaan).

Foto: Charles Mallo / SQ Vision

Ontspoord
Voor de wagons stond geen locomotief. Hoe die in beweging zijn gekomen is een raadsel. De locomotief is na de aanrijding met twee wielen buiten het spoor komen te staan en zal moeten worden herspoord. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. ProRail doet daar onderzoek naar.

Stamlijn
Er raakte niemand gewond en er ontstond geen gevaar voor de omgeving. Omdat het ongeval gebeurde op een zogeheten stamlijn, een aftakking van het spoorwegnet waar alleen goederentreinen komen, waren er geen problemen voor het reizigersverkeer.