Drie gitaarvirtuozen in het Klokgebouw in Eindhoven

0
Joe Satriani (L). Foto: Rico Vogels - SQ Vision

EINDHOVEN – Zaterdagavond was het Klokgebouw in Eindhoven het toneel van drie gitaarvirtuozen. Joe Satriani, Uli Jon Roth en John Petrucci lieten deze concertzaal horen wat zij in hun mars hebben op hun meersnarig instrument. Uli mocht de spits afbijten en deed dat zeker niet onverdienstelijk ondanks dat hij de oude rot van het trio was maar met een “straaljager-solo” liet hij terdege weten dat hij nog niet bij de afgeschrevenen behoort. Uli werd bijgestaan door nog twee andere gitaristen. Uli heeft faam verworven bij de rockband de Scorpions.

Foto: Rico Vogels – SQ Vision

John Petrucci
Als tweede mocht John Petrucci het podium betreden met zijn driemansformatie. Voor de gelegenheid heeft hij de drummer van zijn vaste band ook meegenomen (Dream Theater) De wijze waarop Petrucci zijn instrument bespeelt is ongeëvenaard. Heerlijke zuivere tonen werden de concertzaal in gestreeld! Met zeer gevarieerde nummers heeft Petrucci zijn set volbracht tot een climax van deze avond. En dan moest Joe Satriani zijn set nog opstarten! En dat gebeurde nadat Petrucci zijn laatste klanken aan het publiek overgedragen had.

Foto: Rico Vogels – SQ Vision

Joe Satriani
Joe Satriani heeft het G3 concept in 1995 ter aarde gebracht en dat is toch al snel 23 jaar geleden! Joe deed wat er van hem verwacht werd. Zeer virtuoze uitspattingen en veel hoge tonen! Een genot voor de liefhebber!! Als laatste set staan de drie gitaristen samen op het podium. Het laatste element van de avond wordt gevuld met wat oude klassiekers van Deep Purple, Led Zeppelin, Jimi Hendrix etc. Al met al een geweldige avond voor de electrische gitaarliefhebber!

 

Foto: Rico Vogels – SQ Vision