(VIDEO) Kortsluiting in keuken zorgt voor woningbrand in Oosterhout

0

OOSTERHOUT – Kortsluiting in een keuken heeft zaterdagavond voor een woningbrand gezorgd aan de Markkant in Oosterhout. Waarschijnlijk is de brand ontstaan in de vaatwasser maar dat zal team brandonderzoek van de brandweer moeten onderzoeken.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Deur geforceerd
Omwonenden merkte de brand omstreeks 19:45 uur op en belde de brandweer. Die was snel ter plaatse. De bewoners waren op dat moment niet in de woning aanwezig. Met een zaag werd de voordeur geforceerd zodat de brandweer naar binnen kon om te blussen. Ondertussen stond de gehele woning al onder de rook. Vlammen waren er niet te zien.

Kortsluiting
Nadat de rook uit de woning was getrokken en de brand geblust werd duidelijk dat er waarschijnlijk kortsluiting in de vaatwasser is geweest. De bewoonster, die ondertussen ook gearriveerd was, vertelde dat de verbouwing net klaar was en dat ze er volgende week in wilde trekken. Door de brand heeft de woning forse brand- en rookschade opgelopen. De vraag is of de bewoonster haar woning volgende week ook daadwerkelijk zal kunnen betrekken.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia