Automobilist na vluchtpoging aangehouden op Haagdijk in Breda

0
Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

BREDA – De politie hield donderdagavond een 24-jarige man uit Breda aan. De automobilist reed met zeer hoge snelheid over de Haagweg en kwam op de Haagdijk tegen een verkeersbord en geparkeerde auto’s tot stilstand.

Een motoragent zag rond 23.30 uur het voertuig met hoge snelheid voorbij rijden. De agent reed achter de auto aan, maar vanwege de hoge snelheid in combinatie met de gevaarlijke verkeerssituatie lukte het hem niet om dichterbij te komen. De bestuurder reed hierbij onder andere door het rode verkeerslicht en over de busbaan.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

Hulp passant
In de omgeving van de Haagdijk was de motoragent de auto uit het zicht verloren. Een passant wees de agent op de rijrichting van het vluchtende voertuig. Deze bleek op de Haagdijk tot stilstand te zijn gekomen. Meerdere geparkeerde auto’s raakten hierbij beschadigd en een verkeersbord lag omver.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

Vluchtpoging
De bestuurder kwam uit de auto en rende weg. Hij werd vrijwel direct door de politie aangehouden. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid hennep en een flink geldbedrag. De drugs, het geld en de auto zijn in beslag genomen. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia