NAC zo goed als veilig na klinkende overwinning op SC Heerenveen

0
Pablo Mari viert zijn goal. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft zondagmiddag een grote stap gezet richting handhaving in de eredivisie. De ploeg van Stijn Vreven won met overtuigende cijfers van Heerenveen (3-0) dankzij treffers van Paolo Fernandes, Mitchell Te Vrede en Pablo Mari.

Blijdschap na de 1-0 van NAC speler Paolo Fernandes. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Wervelwind
De thuisploeg kwam als een wervelwind uit de startblokken en raasde in de eerste fase van de wedstrijd over de grasmat in het Rat Verlegh Stadion. Heerenveen stond erbij en keek ernaar. De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was dan ook voor NAC. Na goed doorzetten van Angeliño op links kon Mitchell Te Vrede de bal doorkoppen op Manu Garcia, die de bal op zijn beurt rakelings naast schoot. Het elftal van Jurgen Streppel was daarmee gewaarschuwd.

Twee doelpunten in zes minuten
Een minuut later was het echter wel raak. Paolo Fernandes dribbelde naar binnen en loste vanaf vijfentwintig meter zijn schot. Doelman Hansen kon alleen maar toekijken hoe de bal in de rechter bovenhoek verdween. De Spanjaard zette daarmee de 1-0 op het scorebord. De geel-zwarten deden er vervolgens nog een schepje bovenop. Krap zes minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was het Mitchell Te Vrede die op haast dezelfde wijze als zijn collega de bal in het doel schoot, alleen de spits deed het vanaf de linkerkant. Zo was het na nog geen kwartier spelen 2-0. Een droomscenario voor de Parel van het Zuiden.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

De gasten uit Friesland kregen duidelijk geen grip op de wedstrijd en werden door NAC kundig teruggedrongen op eigen helft. Linksback Kik Pierie had het moeilijk met de vlugge Fernandes op rechts en werd vrijwel direct na het krijgen van een gele prent, en een daaropvolgende overtreding, naar de kant gehaald. De Friezen lieten zich voor het eerst zien in de zevenentwintgiste minuut. Arber Zeneli schoot van net buiten de zestien op het doel van Nigel Bertrams, die op zijn beurt een knappe redding verrichtte en de bal uit de rechter bovenhoek tikte. Heerenveen werd sterker en kreeg via aanvoerder Reza Ghoochannejhad de kans op de aansluitingstreffer, zijn poging mislukte echter. Zo ging NAC met een 2-0 voorsprong richting de thee.

Pablo Mari viert zijn doelpunt. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Geen genade
Ook na rust kende de thuisploeg geen genade. Na twee minuten spelen lag de bal alweer in het net. Angeliño legde vanuit een vrije trap de bal in het zestienmetergebied waarna aanvoerder Pablo Mari de bal in het doel kon koppen. 3-0. De Bredanaars vochten met alles wat ze hadden en daardoor werd steeds duidelijker dat er vandaag niets te halen viel in Breda. De thuisploeg kwam via Koch en Te Vrede nog dichtbij de 4-0, maar hun doelpogingen strandden op de Friese defensie. De bezoekers kregen via Denzel Dumfries nog een mogelijkheid, na een corner belandde de bal voor de voeten van de verdediger, die de bal rakelings naast schoot.

NAC speelde het restant van de wedstrijd vakkundig uit. De bezoekers kregen geen echte grote kansen meer om nog iets aan de stand te veranderen. Daardoor eindigde het duel in Breda in een 3-0 overwinning voor NAC.

Tekst: NAC.nl

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia