Vrachtwagen richt ravage aan op A58 Moergestel

0
Foto: Toby de Kort - De Kort Media

MOERGESTEL – Een vrachtwagen geladen met een onbekende hoeveelheid vliegas heeft dinsdagavond een viaduct geramd op de A58 bij Moergestel. Vlieggas zijn vaste en vloeibare verbrandingsresten in de vorm van deeltjes die met de rookgassen uit de vuurhaard worden meegevoerd. Vliegas staat erom bekend luchtvervuiling te veroorzaken.

Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Lekken
Door het ongeval begon de lading te lekken. Volgens de verkeersdiensten gaat de afhandeling van het ongeluk een hele tijd duren. De weg ligt bezaaid met brokstukken en het as. Bovendien moet de inhoud van de vrachtwagen worden overgepompt, daarna wordt deze op een dieplader gezet en verwijderd.

Met de schrik vrij
Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. Voor zover bekend raakte de vrachtwagenchauffeur niet gewond.

 

Foto: Toby de Kort – De Kort Media