(VIDEO) Grote uitslaande brand bij autobedrijf in Valkenswaard

0

VALKENSWAARD – Een zeer grote uitslaande brand bij autobedrijf Jonkers aan de Luikerweg in Valkenswaard. Vrijdag aan het begin van de avond sloegen door nog onbekende oorzaak de vlammen uit het dak. Volgens omstanders zouden ook explosies te horen zijn geweest.

Foto: Jozef Bijnen – SQ Vision

Zwarte rookwolken 
De grote zwarte wolken zijn van kilometers ver te zien. Vanuit de weide omgeving komen meldingen van de rookwolken binnen. De brandweer is met zeer groot materieel uitgerukt en heeft opgeschaald naar zeer grote brand en een GRIP1 situatie.

De vlammen slaan uit het dak. Foto: Jozef Bijnen – SQ Vision

Verwoest
Een groot deel van het bedrijf is verloren gegaan bij de brand. Het oude gedeelte werd verwoest maar het nieuwe gedeelte waarin ook een museum is gehuisvest kon worden behouden. Rook van een brand inademen is nooit gezond maar er zijn geen te hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Foto: Jozef Bijnen – SQ Vision

Ziekenhuis
Eén persoon is door de ambulancedienst overgebracht naar het ziekenhuis omdat die rook had ingeademd. Diverse anderen met dezelfde klachten konden ter plaatse worden behandeld.

 

Foto’s: Dave Hendriks / SQ Vision