Eindhovenaar bekent betrokkenheid bij brand die Eindhovense basisschool verwoestte

0
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

EINDHOVEN – Op 10 juni 2017 woedde er een grote brand op de Mainelaan in Eindhoven waarbij basisschool ‘Onder de Wieken’ volledig werd verwoest. De politie startte toen direct een onderzoek en hield een verdachte aan. Helaas liep het onderzoek vast en werd daarom gesloten. De aangehouden verdachte werd al weer snel vrijgelaten.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Onderzoek
Het onderzoek is begin dit jaar echter heropend omdat de politie nieuwe informatie had gekregen. Vanaf dat moment is door rechercheurs opnieuw keihard gewerkt om de zaak om te lossen. Ook besteedden men aandacht aan de zaak bij Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Bekentenis
Rechercheurs hoorden meerdere getuigen en op 30 april hield de politie een 21-jarige verdachte uit Eindhoven aan. Het onderzoek is nu afgerond en dossier opgemaakt. De verdachte heeft bekend en is in afwachting van zijn rechtszaak in vrijheid gesteld. De rechtbank zal binnenkort een uitspraak over de zaak doen.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision