Integrale controles bij kapperszaken aan Haagdijk en Haagweg in Breda

0
Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

BREDA – Politie, gemeente, Belastingdienst en de Inspectie SZW hebben donderdagmiddag 24 mei controles gehouden bij drie kapperszaken in Breda. Twee zaken liggen aan de Haagdijk, een aan de Haagweg. Er zijn twee mannen aangehouden.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

Ondermijning
Er waren verschillende signalen dat er in de panden ondermijnende activiteiten zouden plaats vinden. Vandaar dat er een integrale actie is georganiseerd. Aan de actie werkten zo’n 50 mensen mee van gemeente, politie, Belastingdienst en Inspectie SZW. Een integrale controle waarbij ook alle aanwezigen in de panden gecontroleerd werden.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

Aanhoudingen
Daarnaast werd er in een van de panden aan de Haagdijk een 40-jarige Bredanaar buiten heterdaad aangehouden. Hij zou eerder medewerkers van de Inspectie SZW bedreigd hebben. Een 35-jarige man uit Papendrecht is in een andere kapsalon aan de Haagdijk opgepakt. In het pand zijn gestolen goederen gevonden.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

Onderzoeken
De Belastingdienst en Inspectie SZW stellen een onderzoek in naar de bedrijfsvoering en administratie van de verschillende bedrijven. De gemeente onderzoekt de bouwkundige staat en brandveiligheid van de panden. In een van de zaken werd ook alcohol geschonken, dit zal verder door de gemeente worden onderzocht. Tijdens de actie werd ook een speurhond ingezet, deze heeft niets gevonden.

 

Foto’s: Perry Roovers / MaRicMedia