Kozakken Boys grijpt met gelijkspel net naast de titel in tweede divisie

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

WERKENDAM – Kozakken Boys is het seizoen in de tweede divisie als tweede geëindigd. In een ultieme poging alsnog kampioen te worden moest het zaterdagmiddag in een uitverkocht stadion winnen van directe concurrent VV Katwijk. ‘De Boys’ creëerden de meeste kansen, maar het bleef uiteindelijk 0-0, ondanks een slotoffensief van de club uit Werkendam. Daardoor was het niet Kozakken Boys, maar Katwijk dat feest konden vieren op sportpark De Zwaaier.

Onrustig beging. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Onrustig begin
De kampioenswedstrijd begon zeer onrustig. voorafgaand waren er wat relletjes tussen supporters van Kozakken Boys en Katwijk. Een fan van Katwijk stormde net voor de spelers het veld zouden betreden met een Katwijkse vlag het veld op. Dat werd niet gewaardeerd door de Kozakken Boys-aanhang die begonnen te trekken en duwen.

Doelpunt
Nadat de wedstrijd eindelijk was begonnen gingen de Kozakken op jacht naar het nodige doelpunt. Na ongeveer twintig minuten kreeg Kozakken Boys via Ahmet el Azzouti een kans. De spits draaide rond de zestien mooi open, maar krulde de bal naast.

Kans voor Kozakken boys gestopt door de keeper van Katwijk. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Aanvallend
In de tweede helft was het wederom Kozakken Boys wat op steeds aanvallend voor de doelman van VV Katwijk verscheen. Na een uur spelen kreeg Kozakken Boys via een kopbal een grote mogelijkheid, maar die werd van de lijn gehaald door Katwijk. In de counter die volgde, kreeg de uitploeg kon de uitploeg scoren, maar ook dat lukte niet.

Trainer Danny Buijs. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Tweede
In de resterende spelminuten kwam Kozakken Boys niet meer tot scoren waardoor VV Katwijk kampioen van de tweede divisie is geworden. Kozakken Boys eindigt tweede. Trainer Danny Buijs kan zich nu volledig gaan focussen op zijn nieuwe werkgever Fc Groningen.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia