(WEERALARM) Code oranje voor groot deel Nederland

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BRABANT – Het KNMI heeft voor vanmiddag code oranje uitgegeven vanwege zware onweersbuien. De code geldt voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Er wordt gewaarschuwd voor wateroverlast, zware windstoten en grote hagelstenen.

Zware onweersbuien 
Hoewel het er nu nog niet naar uitziet, het is heerlijk weer met zomerse temperaturen, waarschuwt het KNMI op haar website dat het halverwege de middag om kan slaan. Stapelwolken zullen zich dan opbouwen tot zware regen- en onweersbuien, soms met hagel en windstoten. “Ik denk dat het heftig wordt”, zei Buienradar-weervrouw Nicolien Kroon eerder vandaag. “De onweersbuien trekken vanuit het zuiden over ons land, dus de rest van het land is wat later aan de beurt.”