Brandweer redt klem zittende kauw onder dakgoot in in Tilburg

0
Foto: Jack Brekelmans / Persburo-BMS

TILBURG – De brandweer is zondagmiddag met een hoogwerker uitgerukt naar een woning aan het Verdiplein in Tilburg. De bewoonster van het huis had de brandweer om hulp gevraagd nadat een kauw klem was komen te zitten tussen de dakgoot van de woning.

Foto: Jack Brekelmans / Persburo-BMS

Hoogwerker
De vogel kon zich niet meer op eigen kracht uit zijn benarde positie bevrijden. Met behulp van een hoogwerker hebben de brandweerlieden de enigszins verzwakte vogel uit zijn penibele situatie gered.

Foto: Jack Brekelmans / Persburo-BMS

Applaus
Aanwezige buurtbewoners applaudisseerden toen de brandweer de vogel onder de dakgoot uit haalde. De verzwakte kauw werd door de brandweer in een bench gedaan om vervolgens het dier over te dragen aan de dierenambulance.

 

Foto’s: Jack Brekelmans / Persburo-BMS