Traumahelikopter opgehouden door wesp in cockpit

0
Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

EINDHOVEN – Een grote gele gestreepte vliegmachhine is donderdagmiddag enige tijd opgehouden door een eigenwijze kleine gele gestreepte vliegenier. Een traumahelikopter wilde opstijgen na de inzet bij een medische noodsituatie aan de Gibeonstraat toen de piloot ineens een wesp in de cockpit zag zitten.

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Wapenstok
Uiteraard is het niet veilig om dan te gaan vliegen omdat het insect tijdens de vlucht voor afleiding kan zorgen en zelfs zou kunnen steken. Toen de piloot de wesp probeerde te vangen ging die echter nog dieper onder de ruit zitten waardoor er lastig bij te komen was. Uiteindelijk bracht de wapenstok van een agent de oplossing waarna de helikopter met enige vertraging alsnog kon opstijgen.

 

Foto’s: Sem van Rijssel / SQ Vision