Jongen (16) uit Oosterhout omgekomen bij ernstig verkeersongeval A59

0
De auto waar het dodelijk slachtoffer in zat. Foto: Tom van der Put - MaRicMedia

MADE – Bij een ernstig verkeersongeval op de A59 zijn zaterdagmiddag 9 juni twee personenauto’s met elkaar in aanraking gekomen. Nabij afrit Made richting Zonzeel raakten zij van de weg. Een 16-jarige jongen uit Oosterhout kwam hierbij om het leven. De politie doet onderzoek naar de toedracht en roept getuigen op zich te melden.

Foto: Tom van der Put – MaRicMedia

Traumahelikopter
Meerdere hulpdiensten rukten vanmiddag rond 16.10 uur uit voor het ongeval. Vanwege de ernst van het letsel kwam ook een traumahelikopter naar het incident. De 16-jarige bijrijder overleed ter plaatse. De bestuurder, een 18-jarige man uit Oosterhout, werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is door de politie als verdachte aangemerkt. De bestuurder van het andere voertuig, een 37-jarige man uit Etten-Leur, is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Direct na het incident hebben agenten enkele getuigen gesproken. We vragen mensen die óók beide voertuigen, beiden een zwartkleurige Volkwagen type Golf, kort voor het ongeval hebben zien rijden en/of het ongeval hebben zien gebeuren, zich alsnog te melden bij de politie als getuige. Mocht u een dashcam hebben waarop beelden staan, dan willen we deze ook graag bekijken. Doel is de aanleiding van het ongeval nog nauwkeuriger in beeld te krijgen.