Straatrace mogelijk oorzaak ongeval waarbij twee doden vielen op A59 bij Made

0
Foto: Tom van der Put - MaRicMedia

MADE – Een straatrace op de A59 voorafgaand aan het ernstig ongeval op diezelfde weg waarbij twee doden vielen is mogelijk de oorzaak van het ongeval. De politie kon dat niet bevestigen aan Bn de Stem maar ontkende niet dat er met “hoge snelheden” gereden is voorafgaand aan het dodelijk ongeval.

Foto: Tom van der Put – MaRicMedia

Hoge snelheden
,,Als we puur kijken naar het sporenbeeld en naar de afstand waarop de voertuigen van elkaar af stonden, lijkt het erop dat er met hoge snelheden is gereden. We krijgen signalen binnen van getuigen dat er voorafgaand aan het ongeluk een straatrace gehouden zou zijn. Dit nemen we mee in ons onderzoek”, aldus politiewoordvoerder Dik Advocaat tegenover BN de Stem

Dilan Shikhou
Bij het ongeval kwam de 16-jarige Dilan Shikhou uit Oosterhout om het leven. De bestuurder van het andere voertuig is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is overleden. Het gaat om een 37-jarige man uit Etten-Leur. De 18-jarige bestuurder zit nog in hechtenis. Hij is verdachte in deze zaak.