(VIDEO) Vliegtuigje crasht op vliegveld Breda International Airport

0

BOSSCHENHOOFD – Een klein sportvliegtuigje crashte vrijdag aan het begin van de middag op Breda International Airport in Bosschenhoofd. Daarbij raakte de piloot lichtgewond. Het vliegtuig, met plek voor vier personen, boorde zich door een omheining en belandde in een aangrenzend weiland. De piloot wilde een doorstart maken maar dat ging mis. Waarom een doorstart werd gemaakt is nog niet duidelijk.

Foto: Tom van der Put – MaRicMedia

Onderzoek
Meerdere brandweerwagens, ambulance en politie kwamen ter plaatse. De piloot is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De luchtvaartpolitie zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Tweede ongeval
Ruim twee weken geleden gebeurde er op hetzelfde vliegveld ook al een ongeluk met een vliegtuigje. Piloot Hans van der Linden kwam om het leven toen hij crashte met zijn Piper Pawnee, kort nadat hij opsteeg van Breda International Airport.

 

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia