Voetbalwedstrijd tussen FC Tilburg en Madese Boys overschaduwt door incident

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

TILBURG – Een voetbalwedstrijd waarbij Madese Boys promotie af kon dwingen is zondagmiddag in Tilburg overschaduwt door een incident. Na afloop werd door spelers en supporters van FC Tilburg massaal de confrontatie opgezocht met supporters van Madese Boys.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Fakkels en vuurwerk
De wedstrijd begon gezellig. Met drie bussen werden de supporters van Madese Boys naar het complex van FC Tilburg aan de Spoordijk in Tilburg vervoerd. Met fakkels en vuurwerk aan het begin van de wedstrijd en heel veel hoop werd gehoopt dat Madese Boys voor het eerst in haar bestaan zou promoveren naar de eerste klasse.

Het duel werd beslist met strafschoppen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Strafschoppen
In een spannende wedstrijd waar kansen voor beide ploegen waren en beide teams eenmaal wisten te scoren werd het na de reguliere speeltijd gelijk. Ook in de verlenging werd daarna niet meer gescoord waardoor de eindstand van 1-1 op het scorebord bleef staan en met strafschoppen het duel beslist werd. FC Tilburg benutte de strafschoppen beter dan de spelers van Madese Boys waardoor FC Tilburg ook volgens jaar in de eerste divisie voetbalt en Madese Boys wederom uitkomt in de tweede klasse.

Vlam in de pan
Vlak na de laatste strafschop vloog de vlam in de pan toen enkele spelers van FC Tilburg verhaal gingen halen bij supporters van Madese Boys. “Door beide partijen zijn acties ondernomen die niet door de beugel kunnen”, reageert secretaris Winy Broeders van de Madese Boys tegenover Omroep Brabant. “Er waren voorafgaand aan de vechtpartij provocaties van zowel publiek als spelers. Dat liep uit de hand. Maar het was ook snel weer voorbij.”

Na het duel ontstond een opstootje. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Excuses
“Wij betreuren het erg wat er is gebeurd”, gaat Broeders verder. Na afloop van de wedstrijd is in de bestuurskamer van FC Tilburg overleg geweest en is volgens Broeders direct excuses aangeboden.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia